Competities

Opkomende competities:

24 oktober 2021 LSB Leopoldsburg
5 december 2021 LSB Maastricht
9 januari 2022 LSB Heerlen
24 april 2022 LSB Roermond- Herten
(de twee ontbrekende data volgen nog)

Wat is de LSB?

Tijdens het jaar wordt de Limburgse Schermbeker georganiseerd. Deze splits zich op in 6 wedstrijden. Ieders drie beste wedstrijd punten worden bij elkaar opgeteld en hiermee worden de podiumplaatsen bepaald. De uitreiking gebeurt op het einde van de laatste LSB van het schermseizoen.

Goed om te weten!

Aanmelden

Wanneer je aankomt op de LSB zullen er bij de inkom bekende gezichten van de club zitten om je te ontvangen. Ze noteren dat je er bent en wijzen je de richting. Je kan bij hen terecht voor alle vragen.

Categorieën

De schermers worden in leeftijdscategorieën opgedeeld. En doen dan ook enkel wedstrijden binnen hun categorie.

  • Poussin (U10) -> 0j - 9j

  • Pupil (U12) -> 10j - 12j

  • Miniem (U14) -> 13j - 14j

  • Cadet (U17) -> 15j - 18j

  • Junior (U20) -> 19j - 21j

  • Senior (U23/S) -> 22j - 40j

  • Veteraan (V1 - V4) -> 41j - ∞

De schermers worden ook ingedeeld volgens wapen.

  • Floret

  • Sabel

  • Degen

De meeste schermers zijn enkel getraind in floret. Vaak beheersen enkel de trainers van een club ook nog een ander wapen (de degen).
Deze groep heet dan 'Degen U17 +Senior'.

De scores

Elke wedstrijd heeft twee rondes. Tijdens de eerste ronde nemen alle schermers binnen een categorie het tegen elkaar op. Als resultaat krijg je dan een A en B poule. In de tweede ronde neem je het enkel op tegen de anderen in jouw poule. Als resultaat hiervan krijg je een volgorde naargelang de punten binnen elke poule.

Hoe kan je als supporter de score volgen?

De scheidsrechter vertelt in het Frans wat er gebeurd is en wie er wel of geen punt heeft. Hier horen gebaren bij.
Om het even simpel te houden; wanneer de scheidsrechter zijn bewegingen eindigt met deze houding, dan heeft de schermer aan de kant van de omhoog gestoken hand een punt.
Je zal ook een rood en een groen licht zien afgaan op de score machine. Deze kleuren staan niet voor goed of fout. Maar voor schermer 1 en schermer 2.

Verplichte schermuitrusting

Tijdens de competities is het verplicht om deel te nemen in volledige schermuitrusting. De schermclub stelt alles gratis ter beschikking wat je zelf niet hebt. Het is dan de bedoeling om de training ervoor mee te nemen wat je nodig hebt en dit dan zelf mee te brengen naar de LSB. Er zijn ook altijd kleedkamers en douches voorzien, zodat je bij het aankomen je uitrusting kan aantrekken en na het intensief schermen terug fris naar huis kan.

Eten en drinken

Er is eten en drinken te koop op de LSB. De club die de LSB organiseert, voorziet eet- en drinkkraampjes. Hier zijn dan dingen te koop zoals cake, croque, fruit en drinken.

En het belangrijkste:
Heb plezier, maak nieuwe vrienden, verbeter je techniek en geniet!

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image