LSB 

Huidige LSB datums:

08 okt 2023 - 1ste manche - Vast Als Eik - Maaseik

12 nov 2023 - 2de manche - Elan - Roermond

28 jan 2024 - 3de manche - Jarnac - Leopoldsburg

24 feb 2024 - 4de manche - Herckenrode - Hasselt

24 mrt 2024 - 5de manche - Axionikos - Heerlen 

12 mei 2024 - 6de manche - Skirmjan - St-Truiden

Wat is de LSB? 

De Limburgse Schermbeker is een meerdelige interprovinciale schermwedstrijd, waarvan elk onderdeel door een andere club binnen de Limburgse Schermbond wordt organiseert.

De Limburgse schermbeker is ontstaan uit een wil om onze schermers zo veel mogelijk ervaring op te laten doen tegen zo veel mogelijk andere schermers. En dit binnen een vriendschappelijke sfeer.

Ieders drie beste wedstrijd punten worden bij elkaar opgeteld en hiermee worden de podiumplaatsen bepaald. De uitreiking zelf gebeurt op het einde van de laatste LSB van het schermseizoen.

Het is de ideale wedstrijd om te starten, nieuwe banden te leggen, en te groeien in de wereld van het schermen.

Goed om te weten! 

Aanmelden 

Wanneer je aankomt op de LSB zullen er bij de inkom bekende gezichten van de club zitten om je te ontvangen. Ze noteren dat je er bent en wijzen je de richting. Je kan bij hen terecht voor alle vragen. 

Leeftijdscategorieën in het schermen 

De schermers worden in leeftijdscategorieën opgedeeld. En doen dan ook enkel wedstrijden binnen hun categorie. 

De schermers worden ook ingedeeld volgens wapen. 

De scores

Elke wedstrijd heeft twee rondes. Tijdens de eerste ronde nemen alle schermers binnen een categorie het tegen elkaar op. Als resultaat krijg je dan een A en B poule. In de tweede ronde neem je het enkel op tegen de anderen in jouw poule. Als resultaat hiervan krijg je een volgorde naargelang de punten binnen elke poule.  

Hoe kan je als supporter de score volgen?

De scheidsrechter vertelt in het Frans wat er gebeurd is en wie er wel of geen punt heeft. Hier horen gebaren bij.
Om het even simpel te houden; wanneer de scheidsrechter zijn bewegingen eindigt met deze houding, dan heeft de schermer aan de kant van de omhoog gestoken hand een punt.
Je zal ook een rood en een groen licht zien afgaan op de score machine. Deze kleuren staan niet voor goed of fout. Maar voor schermer 1 en schermer 2. 

Verplichte schermuitrusting

Tijdens de competities is het verplicht om deel te nemen in volledige schermuitrusting. De schermclub stelt alles gratis ter beschikking wat je zelf niet hebt. Het is dan de bedoeling om de training ervoor mee te nemen wat je nodig hebt en dit dan zelf mee te brengen naar de LSB. Er zijn ook altijd kleedkamers en douches voorzien, zodat je bij het aankomen je uitrusting kan aantrekken en na het intensief schermen terug fris naar huis kan.

Eten en drinken 

Er is eten en drinken te koop op de LSB. De club die de LSB organiseert, voorziet eet- en drinkkraampjes. Hier zijn dan dingen te koop zoals cake, croque, fruit en drinken. 

En het belangrijkste:
Heb plezier, maak nieuwe vrienden, verbeter je techniek en geniet!